Szent István Művelődési Ház


A tartalomhoz

1894-ben Házépítő Bizottság alakult, amely: "Egyrészt a Fejér vármegye területén virágzó katolikus egyesületeknek méltó központot, életerős vallásos tevékenység kifejtésére okvetlenül szükséges otthont teremteni. Másrészt azon óhajnak iparkodott eleget tenni, hogy a vármegye közönségének úgy a társas összejövetelek rendezése, mint a közismeretek terjesztése, s a közművelődési célok megvalósítására alkalmas, a legkényesebb igényeknek is megfelelő helyiségek álljanak rendelkezésre..."
Ezt írta 1903. december 19-én a Fejér Megyei Napló, és "1903. december 20-án a Katolikus Egyesületi Ház Szent István és Szent Imre terme a páholyokkal és a mellékhelyiségekkel együtt nagy örömünkre átadatott nemes czéljuknak Isten dicsőségére, a magyar haza javára, s a keresztény társadalmi élet felvirágoztatására!"...

(folytatás lejjebb)


2014. évre a támogatójegyek folyamatosan megvásárolhatók!

Emailben is megrendelhető!
Fizetni átutalással is lehet!

Bankszámlaszámunk:
107002105-66593931-51100005


A Szent István Művelődési Házat támogatójegy vásárlásával kívánom támogatni. *:
Jegyek elővételben megvásárolhatók minden meghirdetett rendezvényünkre!TISZTELT ÉRDEKLŐDŐ!
KEDVES BARÁTUNK!

A Szent István Művelődési Ház
frissíti címtárát.

Amennyiben ön szívesen értesülne programjainkról,
kérjük, töltse ki adatlapunkat,
és juttassa el intézményünk portájára.

Cím:
8000 Székesfehérvár Liszt Ferenc utca 1.
vagy E-mail címünkre
:
sztistvanmuvhaz@gmail.com

Köszönjük!

Az adatlap ide kattintva tölthető le!A Szent István Művelődési Ház
működését segítő 2014-es évre szóló Támogatójegy
már megválható az intézmény gazdasági irodájában!


Folytatás

.... Az államosítás után a Megyei Művelődési Központ működött az épületben, mígnem 1994-ben a katolikus egyház élt a reprivatizáció által adott lehetőséggel, és újra birtokba vette az akkor közel száz éves intézményt. A régi-új tulajdonos szándéka szerint az intézmény helyet biztosít a katolikus egyház képzési és oktatási tevékenységének, emellett a - Belváros egyik kulturális központjaként - vonzó, érdekes, színvonalas eseményeket kínál az érdeklődőknek. Elsősorban a keresztény gondolkodású emberek látogatják - már csak az ilyen jellegű programok miatt is-, de érvényesülhet itt minden olyan törekvés, amely nem idegen a keresztény szellemiségtől.
Az érdeklődők számára színes, változatos programot kínálunk. Legsikeresebbek az irodalmi és komolyzenei rendezvényeink, de népszerűek a fiataloknak szánt előadássorozatok is, amelyek a keresztény kultúra és a nemzeti történelem aktuális kérdéseivel foglalkoznak.
Az előadások egy részét a 300 főt befogadó Szent István Teremben tartjuk, mely Székesfehérvár legszebb előadóterme. A Szent Imre Teremben 150, a Szent László Teremben 80 főt tudunk fogadni.
A Díszudvarban nyaranta szabadtéri hangversenyek rendezésére nyílik lehetőség. A Szent Korona Galériában időszakos képzőművészeti tárlatok mellett biztosítjuk az egyházmegyei gyűjtemény különböző anyagainak bemutatását is.
Fő célunk a vallási megújulás elősegítése, a keresztény kultúra, szellemiség erősítése, a Székesfehérvári Egyházmegye katolikus közössége kulturális, oktatásügyi igényeinek ellátása, és az ifjúság vallási-kulturális nevelésében való aktív közreműködés. Fő feladataink teljesítése nem zárja ki a művelődés egyéb területeinek és az igényes, kulturált szórakozás ügyének szolgálatát.


A következő honlapokat is szeretettel ajánljuk figyelmébe (az alábbi képekre kattintva közvetlenül is megjelennek):


Székesfehérvári Egyházmegye


Magyar Katolikus Püspöki Konferencia


Magyar Katolikus Rádió


Szent Imre Általános Iskola és Óvoda


Látogatóink száma 2009. március 19-től:

googled363b7c41378ad97.html

Bemutatkozás | Aktuális rendezvények | Klubprogramok | További programok | Képes beszámolók | Archív beszámolók 2012 | Egyházmegyei Ki mi tud? | DÉLI-HARANG-SZÓ | Munkatársaink | Terembérlet | Partnereink | Zenei Nevelésért Alapítvány | Írjon nekünk! | Oldaltérkép


Szent István Művelődési Ház, 8000 Székesfehérvár, Liszt Ferenc u. 1.; Frissítve: 2014. március 12-én | sztistvanmuvhaz@gmail.com

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe